توهین به رئیس جمهور؛ جرمی که نباید با بیاعتنایی از آن گذشت+ واکنش ها
اسلام شخصیت و آبروی افراد بویژه آبروی مسلمان و مؤمن را بسیار با ارزش و هتاکی را یکی از صفات زشت و ناپسند میداند حال چه برسد که در رسانه ملی به رئیسجمهوری که با رای اکثریت مردم بر مسند امور نشسته است، اهانت شود. این جرمی است که باید جدی گرفته شده و نباید با بی اعتنایی از آن گذشت.
شاید از همین روست که قانون به این موضوع هم ورود کرده است و هر نوع توهین به مقامهای ارشد نظام چون رییس جمهوری را در حد جرم تعریف کرده است و بر همین اساس هم بوده که در ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی آمده است که «هرکس با توجه به سمت یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهوری یا وزرا.....در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین کند به سه تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود».
هرچند بنا بر دین اسلام، کسی که مورد ظلم و بدگویی دیگران واقع می شود باید با بزرگواری و سعه صدر این توهین آنان را فراموش کند و از هرگونه کینه توزی و مقابله به مثل خودداری کند اما قطعا برخورد با مرتکبان چنین اهانتهایی به خصوص به شخص رئیس جمهوری، منجر به آن خواهد شد که آرامش حاکم بر عرصه سیاسی مستحکمتر و تلاشهای مسئولان برای آبادانی کشور نتیجه بخشتر شود.
حال اهانت شرم آور به رییس جمهوری در برنامه زنده "زاویه" که چهارشنبه شب از شبکه چهار سیما پخش شد افتضاحی شرمآور بود که مسئولان رسانه ملی باید هرچه سریعتر در این باره پاسخگو بوده و توضیحات خود را در این باره ارائه کنند.
احمد جهان بزرگی، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در برنامه زاویه در شبکه چهار، بدون نام بردن از مسئول یا وزیری گفت: «مسئولی در خانه خود مینشیند که ممکن است پای منقل باشد و حتی وزرایش نمیتوانند با او تماس بگیرند. آیا این فرد مسئول است؟»
اما اعضای هیات دولت نیز به توهین جنجالی به رئیس جمهوری در رسانه ملی واکنش نشان دادند و منتظر توضیح سریع و صریح رسانه ملی شدند.
واعظی: مردم از توهین و جنجال خسته شدهاند
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در توئیتی با بیان اینکه هر چه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک میشویم توهین به رئیسجمهوری و تخریب دولت افزایش مییابد، تاکید کرد: مردم از تنش و توهین و جنجال خسته شدهاند.واعظی پنجشنبه شب در این توئیت افزود: هر چه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک میشویم توهین به رئیسجمهوری و تخریب دولت افزایش مییابد، این روش غیراخلاقی که با آموزههای دینی ما مغایر است، برای توهینکنندگان محبوبیت نمیآورد، از عزم و اراده رئیسجمهوری و دولت برای تلاش بیشتر در این شرایط سخت و خدمت به مردم نمیکاهد.
او ادامه داد: میثاق همه ما در حکمرانی قانون اساسی است، مردم از تنش و توهین و جنجال خسته شدهاند.
وی تصریح کرد: برای حل مشکلات کشور نیاز به تعامل و همافزایی داریم، تبلیغات و دخالت در امورات و وظایف دیگران، راهگشا نیست.
واعظی تاکید کرد: به جای شعار عمل کنیم و اجازه دهیم مردم قضاوت کنند.
معزی: منتظر توضیح سریع و صریح رسانه ملی درباره توهین به رییسجمهور هستیم
در پی اهانت به رییس جمهور در برنامه شبکه چهار سیما علیرضا معزی با واکنش در توییتر خود نوشت: آنچه در برنامهای که از شبکه چهار رخ داده افتضاحی شرمآور است. بحث آزادی بیان نیست چون دیگر همه میدانند که نقد و اعتراض که هیچ، حتی با درشتگویی به رییسجمهور هم ابدا عقوبتی بدنبال ندارد؛ اما شوربختانه این بار بحث هرزگویی و فحاشی است.در ادامه این توییت آمده است: آنتن صداوسیما در روز رفتن ترامپ و همزمان با افتتاح سومین ابر پروژه جهان در سال ۲۰۲۰ توسط رییس جمهور، جولانگاه افترا و توهین است و این شرارت، دیگر خارج از تحمل است. جای تاسف که گویندهی آن محتوای سخیف و اتهام رکیک، معمم و رسانه هم، رسانهی ملی است.
معزی در این توییت آورده است: تأسف بیشتر که تا این لحظه، کسی از مقامات سازمان صداوسیما به این سطح از فضاحت، واکنشی نداشته. نهاد ریاست جمهوری، منتظر توضیح سریع و صریح رسانهی ملی در این باره خواهد بود و مصمم است که این مورد عجیب و شرمآور را به صورتی مؤثر و در بالاترین سطوح پیگیری نماید.
واکنش ربیعی به اهانت به رییس جمهوری در رسانه ملی
علی ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری و سخنگوی دولت در توئیتی به اهانت به رییس جمهوری در رسانه ملی واکنش نشان داد.ربیعی در این توئیت افزود: وقتی کلیپی از یک برنامه تلویزیونی حاوی توهین به رئیس جمهوری را دیدم، نمیدانم چرا بیاختیار فراتر از آن توهین، حرمت این کلمات به ذهنم خطور کرد: دهه فجر، روحانیت، پژوهشگاه، اندیشه اسلامی و صدا و سیما به منزله دانشگاه.
وی افزود: در باب علل زوال اخلاق و سیاست، شنبه خواهم نوشت.
انتقاد صالحی از سخنان یک روحانی علیه رییسجمهوری در رسانه ملی
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی از سخنان یک روحانی علیه رییسجمهوری در رسانه ملی انتقاد کرد.صالحی در این توئیت افزود: ادبیات سخیف، توهین و افترا از همه بد است و در کسوت روحانیت، آن هم از رسانه ملی، بدتر!
وی تصریح کرد: با سخنان غرضآلوده زاویهها را بیشتر و دشمنان ایران را شادمان نکنیم.
واکنش ابتکار به اهانت به رییس جمهوری در رسانه ملی
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در توئیتی به اهانت به رییس جمهوری در رسانه ملی واکنش نشان داد.ابتکار در این توئیت بخشی از آیه ۱۱ سوره حجرات را منتشر کرد که در آن آمده است: "و از یکدیگر عیب نگیرید و به همدیگر لقبهای زشت مدهید چه ناپسندیده است نام زشت پس از ایمان و هر که توبه نکرد آنان خود ستمکارند".
واکنش مشاور رئیس جمهوری به توهین به رئیسجمهوری توسط یک روحانی در تلویزیون
حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری نیز در توئیتی به اهانت به رییس جمهوری در رسانه ملی واکنش نشان داد.آشنا در این توئیت افزود: مردم اهل ملاقه و منقل را به خوبی میشناسند.
او نوشت: ای کاش در کنار ریش و عمامه، جهانتان را هم بزرگتر میکردید تا بدانید که در این وانفسا اهانت به مردم شریف ایران و شخص دوم کشورتان نه خدمت به اسلامیت و جمهوریت بلکه همآوایی با یاوهگویان ترامپی است.
هتک حرمت رییس جمهوری؛ تخلف از آموزههای دینی و نظام
آیت الله سید محمد سجادی عطاء آبادی از فقهای برجسته حوزه علمیه قم در یادداشتی با اشاره به این که رفتار فرد در چارچوب آموزههای دینی و الهی در جمهوری اسلامی، خط قرمزهایی دارد، تلاش برخی افراد برای حرمت شکنی علیه رییس جمهوری در قم را خلاف تعالیم دینی و عبور از این خط قرمزها عنوان کرد.استاد حوزه علمیه قم در این یادداشت که به صورت اختصاصی در اختیار ایرنا قرار گرفت، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام برگرفته از آموزههای دینی و الهی، در حوزههای مختلف اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خطوط قرمزی دارد که عبور از این خط قرمزها تحت هیچ شرایطی جایز نیست.
آیت الله سجادی عطاء آبادی، تهمت، دروغ، افترا به دیگران، تشویش اذهان عمومی و تخریب مسئولان نظام را از خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی ذکر کرد و گفت: همه باید به تاسی از اولیای دین و امامین انقلاب اسلامی از این خصیصه های رذیله پرهیز کنند.
وی در ادامه این یادداشت تصریح کرد: فردی که از سوی شورای نگهبان تایید، مردم با ۲۴ میلیون رای او را انتخاب، بعد از آن نتیجه انتخابات توسط شورای نگهبان تایید و حکم وی نیز به وسیله رهبر معظم انقلاب، تنفیذ شده است و امروز رئیس جمهور است، چرا باید حرمت وی را اینگونه بشکنیم؟
نمایندگان قوه مجریه خواستار برخورد حقوقی با برنامه رسانه ملی شدند
نمایندگان قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، در پی اهانت به رئیس جمهوری در یکی از برنامههای شبکه چهار سیما، خواستار برخورد حقوقی با هتاکی در این برنامه شدند.این نمایندگان در نامهای به رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما خواهان پیگیری موضوع و بررسی نحوه جلوگیری از چنین اقداماتی در برنامهها شدند.
بیانیه شبکه ۴ سیما درباره توهین مهمان برنامه این شبکه به رئیسجمهور
شبکه ۴ سیما بدنبال اظهارات سخیف یک معمم علیه رئیس جمهور بیانیه ای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است:
«گفتگو» میراث بزرگان اندیشه و تنها ابزار اصلاح و پیشبرد جامعه است و بر همگان، خصوصا اصحاب قلم و اندیشه، واجب است تا از گفتگو و آداب آن مراقبت کنند.
اتفاق ناخوشایندی که توسط مهمان برنامه زاویه و بر خلاف رویه این برنامه رخ داد، مخالف صریح فرمایشات رهبری مبنی بر حفظ حرمت مسئولین نظام بود و با سیاستهای کلی #شبکه_چهار، مبنی بر توسعهٔ ادب و آداب گفتگو، در تضاد کامل قرار داشت. به همین منظور شبکه چهار وظیفه خود میداند که از سخنان نادرست مهمان برنامه تبری جوید و صراحتاً آن را مخالف اهداف رسانه ملی و نیز شبکه چهار سیما در توسعه گفتگوی مومنانه، منصفانه و مودبانه میداند.
امیدواریم دیگر شاهد چنین رفتارهایی از سوی مهمانان در برنامههای زنده نباشیم تا خدای ناکرده عرصه گفتگو تنگتر نشود و شکافهای فکری و اجتماعی بیش از این نگردد.
در این میانه نکته مهم آنکه همان طور که بارها اعلام شده مسئولیت اظهار نظر مهمانان و کارشناسان برنامه زنده بر عهده خود آنهاست همان چیزی که مجری برنامه به درستی و صراحتا در پایان برنامه بر آن تاکید کرد و مدیران و برنامه سازان پیش از برنامه همواره کارشناسان را به اتقان در سخنان ،رعایت انصاف، اخلاق، نقد سازنده و دلسوزانه توصیه کرده و میکنند. این صحبت ها نه تنها مورد تایید رسانه ملی نیست، بلکه آن را مغایر فضای نقد منصفانه و اخلاقی میداند.
قطعا سخنان حجتالاسلام جهانبزرگی خلاف مصالح کشور و منویات رهبر انقلاب است و میبایست آن را جبران کنند تا ابزاری در دست دشمنان قسم خورده این نظام مقدس نشود.
واکنش مجری برنامه زاویه به توهین مهمان برنامه به رئیس جمهوری
حبیبالله رحیمپور مجری و سردبیر برنامه زاویه در پایان برنامه مشهوری که مهمان برنامه در آن به رئیس جمهوری حسن روحانی توهین کرد در سخنانی این صحبتهای مهمان برنامه حجتالاسلام جهان بزرگی را رد کرد و از مخاطبان عذرخواهی کرد.
رحیمپور ضمن بیان این نکته که در برنامه زاویه که یک برنامه گفتگو محور است اصل بر آزادی بیان است تاکید کرد که صحبتهای مهمان برنامه دلیلی بر تایید آن نیست و شرمنده اظهارات مطرح شده است.
چرا قوه قضاییه به عنوان مدعیالعموم به ماجرای توهین به رییس جمهور ورود نمیکند؟
عد از اظهارات نامناسب درمورد رئیسجمهور در برنامه تلویزیونی برخی مطالبه میکنند قوهقضاییه بعنوان مدعیالعموم ورود کند؛ احتمالا قانون جدید کاهشمجازاتحبستعزیری را نخواندهاند. براساس قانون دادستان نمیتواند بدون اعلام شکایت از ناحیه شاکی خصوصی دستور تعقیب و رسیدگی صادرکند.با توجه به قانون جدید، دایره شمول جرائم قابل گذشت توسعه یافته و برخی از مواد ق. م. ا از جمله ماده ۶۰۹ با عنوان هتک حرمت مقامات رسمی کشور در زمره جرائم قابل گذشت قرار گرفته و در این جرائم ورود و رسیدگی قوه قضاییه نیازمند شکایت رسمی از ناحیه مقامات مذکور است.
منبع:
1. ایلنا/ واکنش مجری برنامه زاویه به توهین مهمان برنامه به رئیس جمهوری/ آزادی بیان داریم اما شرمنده نظرات مطرح شده هستیم+فیلم
2.دنیای اقتصاد/ بیانیه شبکه ۴ سیما درباره توهین مهمان برنامه این شبکه به رئیسجمهور
3. ایرنا/ هتاکی به رئیس جمهوری؛ جرمی که نباید با بیاعتنایی از آن گذشت
4. میزان/ چرا قوه قضاییه به عنوان مدعیالعموم به ماجرای توهین به رییس جمهور ورود نمیکند؟
5. برترین ها/ جنجالِ توهین به روحانی روی آنتن زنده تلویزیون
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}